Graag geven wij voorlichting en advies over sporten, zowel in preventieve zin als wanneer er blessures ontstaan. De sportfysiotherapeut behandelt mensen die na blessures of ziekte weer willen sporten en werken. Ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen, kunnen uitstekend begeleid worden bij Praktijk Wijnant. Wij hebben ervaring met het werken met professionele tennissers, skiërs, golfers, hockeyers, voetballers en hardlopers.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar ook op het trainen van díe lichaamsdelen, die nog wel belastbaar zijn. Het trainen bij Praktijk Wijnant begint in de trainingszaal en het sportspecifieke deel vindt plaats op het veld bij AFC. Dat laatste meestal onder begeleiding van Jeffrey Bijl.

Onze fysiotherapeuten werken intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen, huisartsen, trainers en verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.