Project omschrijving

Rugprogramma

Rugklachten zien wij bij een grote groep mensen. Veel voorkomende oorzaken zijn een ongunstige houding, stress, een verkeerde beweging of teveel zitten. We hebben een speciaal rugprogramma opgesteld om de basis van de rug sterker te maken. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten. Actieve oefentherapie heeft een positief blijvend effect.

Wat houdt dit rugprogramma in? In een periode van 5 weken wordt 2x per week getraind. Deze training is gericht op verbeteren van de houding en bewegen. Samen versterken we de controle, de beweeglijkheid en de stabiliteit van de rug. Daarbij leert u wat goede houdingen en bewegingen zijn. U leert waar u op moet letten bij bepaalde bewegingen en we zorgen dat oefeningen onderdeel worden van uw dagelijkse leven.

Het rugprogramma kan in een groep uitgevoerd worden, maar ook individueel. Het voordeel van een groep is dat dit vaak motiverend werkt en dat u merkt dat u er niet alleen voor staat. Maar een persoonlijke aanpak kan ook zeker effectief zijn. De keus is aan u!

We starten met een intake en beginnen dan meteen met het programma. We sluiten af met een evaluatie, hierin bespreken we de resultaten en krijgt u oefeningen mee voor thuis om ervoor te zorgen dat de rugklachten wegblijven.

Meer weten over het rugprogramma? Neem dan contact met ons op.