Oncologische fysiotherapie richt zicht op de lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg van operaties, bestraling en/of chemotherapie bij mensen die kanker hebben, of hebben gehad. De meest voorkomende klachten zijn pijn, spanningsklachten, stijfheid van gewrichten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, oedeem, vermoeidheid, kracht- en conditieverlies.

U kunt bij Praktijk Wijnant terecht in verschillende situaties:

 • De behandelfase (curatief):
  Ons doel is het beperken en bestrijden van conditieverlies en het verlichten van spanningsklachten rondom operatie, bestraling en/of chemotherapie.
 • De herstelfase:
  Met een bewegingsprogramma wordt gewerkt aan het herwinnen van conditie en kracht. Klachten die herstel bemoeilijken worden behandeld.
 • De palliatieve fase:
  Dit is aan de orde wanneer genezing niet mogelijk is. De oncologiefysiotherapeut kan helpen om zo lang mogelijk een actief leven te leiden.
 • De terminale fase:
  Wanneer het levenseinde in zicht is, staat het comfort van de patiënt centraal. De oncologiefysiotherapeut kan helpen bij het zoeken naar de meest comfortabele houdingen en kan ontspannings- of ademhalingsoefeningen geven.