Wat is het heftig om ineens geconfronteerd te worden met zoiets heftigs. Een lichamelijke en geestelijke rollercoaster. Naast de mentale klap, kunnen er door de behandelingen veranderingen ontstaan in het lichaam. Medicatie kan gevolgen hebben op uw spierkracht en/of uw hartfunctie. Om zo goed en gezond mogelijk te blijven, kunt u een afspraak bij ons inplannen en een gesprek aan gaan om te bespreken of wij iets voor u kunnen betekenen. Wij kunnen u een beweegtraject aanbieden dat veilig, verantwoord en ook nog gezellig is.

Bij oncologische fysiotherapie richten wij ons op de lichamelijke en geestelijke problemen die ontstaan zijn door operaties, bestralingen en/of chemotherapie bij mensen die kanker hebben, of hebben gehad. De meest voorkomende klachten zijn pijn, spanningsklachten, stijfheid van gewrichten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, oedeem, vermoeidheid, kracht- en conditieverlies.

U kunt bij Praktijk Wijnant terecht in verschillende situaties:

 • De behandelfase (curatief):
  Ons doel is het beperken en bestrijden van conditieverlies en het verlichten van spanningsklachten rondom operatie, bestraling en/of chemotherapie.
 • De herstelfase:
  Met een bewegingsprogramma wordt gewerkt aan het herwinnen van conditie en kracht. Klachten die herstel bemoeilijken worden behandeld.
 • De palliatieve fase:
  Wanneer genezing niet meer mogelijk is. De oncologiefysiotherapeut kan helpen om zo lang mogelijk een actief leven te leiden en of sedatie bieden als pijnen te heftig worden.
 • De terminale fase:
  Wanneer het levenseinde in zicht is, staat het comfort van de patiënt centraal. De oncologiefysiotherapeut kan helpen bij het zoeken naar de meest comfortabele houdingen en kan ontspannings- of ademhalingsoefeningen geven.