Project omschrijving

Vitaliteitsmonitor

Wilt u uw gezondheid in kaart laten brengen? Praktijk Wijnant heeft een Vitaliteitsmonitor ontwikkeld, die ons in staat stelt om te kijken waar u gezondheidswinst kan behalen.

Wat is een Vitaliteitsmonitor?

De Vitaliteitsmonitor is een persoonlijke scan om uw huidige gezondheid in kaart te brengen. Dit instrument geeft inzicht hoe u er voor staat, zowel fysiek als mentaal. Ons startpunt daarbij is uw huidige leven, met uw eigen waarden en belangen. Want waarom bijvoorbeeld uw snelheid bepalen als het u gaat om uw veerkracht? Anders gezegd: we kijken wat u belangrijk vindt om te kunnen (blijven) doen en de eisen die daaraan gesteld worden. Vervolgens meten wij in welke mate u in staat bent om deze activiteit uit te voeren op korte en langere termijn.

Voor wie?

 • Als u inzicht wilt hoe u ervoor staat in het dagelijks leven. Het verslag van de Vitaliteitsmonitor geeft u kennis over uw lichaam en mentale gezondheid.
 • Als u meer mogelijkheden zoekt om invloed uit te oefenen op uw gezondheid. U kunt hierdoor beter bijsturen.
 • Als u uw activiteiten wilt meten en bijstellen. Meerdere metingen in de tijd geven aan of er verbeteringen zichtbaar zijn en of de strategie├źn die u heeft ingezet wel voor u werken.
 • Voor mensen die vermoeden dat kracht of conditie langzaam afnemen. Meerdere metingen geven duidelijk weer welke langzame verschuivingen er spelen in uw leven. Deze merkt u op wanneer u dit met enige regelmaat laat meten.

Opbouw en inhoud

U bepaalt hoe uitgebreid u gescreend wilt worden. Er zijn drie mogelijke onderdelen. Vervolgens plannen wij een of meer afspraken voor u in:

 1. Basismeting
  Voedingsanalyse
  Slaapanalyse
  Beweging generiek (conditie en functionele kracht)
  Lichaamsgewicht en vetmeting
 2. Fysiotherapeutische screening Bewegingsapparaat
  Fysieke klachten
  Bewegingsapparaat
  Kracht, stabiliteit, mobiliteit
  Specifieke bewegingseisen
 3. Psychologische screening Mentale Fitheid
  Stress- & energiebalans
  Leefgebieden in kaart
  Copingstijlen
  Zelfsturing en regie

Na deze afspraken presenteren wij u de uitkomsten en ons advies in een persoonlijk gesprek. U krijgt een schriftelijke rapportage mee met een persoonlijk dashboard. De Vitaliteitsmonitor is inclusief een telefonische follow-up na 6 maanden.
Praktijk Wijnant heeft een breed netwerk. Na afloop van de Vitaliteitsmonitor kunnen wij u uitgebreid adviseren over en doorverwijzen naar specialistische oplossingen indien u dat wenst.

Planning en tarief

In overleg wordt de Vitaliteitsmonitor ingepland. U kunt hier de tarieven bekijken.

Vragen?

Neem contact met ons op.