Project omschrijving

Mentale fitheid en coaching

Wilt u uw mentale fitheid verbeteren? U kunt uw weerbaarheid vergroten om beter om te gaan met spanningen of tegenslag.

Aanpak Coaching

U kunt losse afspraken van een uur maken voor coaching, u geeft aan welke thema’s aan bod komen. Daarnaast hebben we modules samengesteld rondom twee thema’s die hieronder worden uitgewerkt. Een module bestaat uit vier persoonlijke gesprekken van één uur, die in overleg worden ingepland. Tussen de gesprekken ontvangt u thuisopdrachten voor het vergroten van inzicht, om te oefenen of om veranderingen te bestendigen.

In overleg is er de mogelijkheid om naast de coachingsgesprekken uw klachten en gedragsstijlen in kaart te brengen met behulp van diverse psychologische tests.

Module – Spanning en Balans

Bij spanningsklachten en disbalans gaan we samen kijken waar uw invloed ligt. Wanneer en hoe bouwt u spanning op en welke mogelijkheden heeft u om deze te reduceren?

Resultaat van de coaching – U krijgt meer rust en u neemt meer regie bij het reguleren van uw energie.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • We brengen uw persoonlijke energiebalans in kaart; welke energieslurpers zijn er in uw leven en wat geeft u energie?
  • Welke stresssignalen geeft uw lichaam af? Hoe kunt u deze sneller herkennen?
  • We bespreken welke mogelijkheden u heeft om zelf uw spanning te verminderen en te voorkomen dat u klachten krijgt. Wat doet u al en waar is ruimte voor verbetering? Wat kunt u leren of oefenen hierbij?
  • Persoonlijk plan van aanpak formuleren.

Module – Actie tot verandering

U heeft goede voornemens, maar u komt onvoldoende tot actie. U wilt iets veranderen, maar het lukt u niet. Samen kijken we welke gedachten, gedrag of emoties u weerhouden om uw voornemens uit te voeren.

Resultaat van de coaching –u begrijpt uw gedrag beter, leert uzelf te motiveren en u kunt daarmee veranderingen in uw leven doorvoeren.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Persoonlijke doelen verduidelijken en herformuleren.
  • Bewust uw keuzes maken en het beginnen van goede gewoonten.
  • Saboteurs in kaart brengen zoals bijvoorbeeld afleidingen, twijfels en interne dialoog.
  • Actieplan opstellen en evalueren.

Begeleiding

De gesprekken worden gevoerd door Margreet Suurenbroek- ter Brugge. Zij is Arbeid- en Organisatiepsycholoog die zich richt op verbeteren van Mentale Fitheid. In het bedrijfsleven begeleidde zij langdurig zieke medewerkers en hun managers bij de aanpak en preventie van stress en psychisch ziekteverzuim.

Haar stijl: samen kijken naar uw huidige situatie en uw doelen. Als coach is zij een klankbord, reikt methodes aan, is bemoedigend en realistisch. Door samen te reflecteren en te oefenen wordt u geholpen zaken op een rij te zetten en meer rust in uw leven te creëren.

Vragen? Neem contact met ons op.