Wilt u uw mentale fitheid bij praktijk Wijnant onder de loep laten nemen en heeft u behoefte aan een betere stroomlijn in uw leven? Arbeid- en Organisatiepsycholoog Margreet Suurenbroek kan dat als coach samen met u gaan doen.


Voor wie

Coaching is geschikt voor mensen die last hebben van een situatie of bepaald gedrag. Als u eigenlijk zaken anders zou willen, maar daar niet goed uitkomt. Samen kijken we welke (onbewuste) waarden, gedachten of gevoelens hieraan bijdragen. Het doel is dat u vervolgens bewust kan kiezen voor een andere aanpak, actie of voor acceptatie.
Belangrijk is dat u ook bereid bent te kijken wat uw eigen rol is en bijdrage is aan de situatie.

Aanpak algemeen

U kunt een afspraak maken voor een los coachingsgesprek van één uur. Daarnaast hebben we modules rondom twee thema’s samengesteld. De module bestaat uit vier gesprekken van een uur, die in overleg worden ingepland. Tussen de gesprekken ontvangt u tests en thuisopdrachten voor het vergroten van inzicht, om te oefenen of om veranderingen te bestendigen.

Coaching valt buiten de verzekerde zorg. U kunt hier de tarieven bekijken.

Module Thema – Spanning en Balans

Bij spanningsklachten en onbalans gaan we samen kijken waar uw invloed ligt. Wanneer en hoe bouwt u spanning op, en welke mogelijkheden heeft u om deze te reduceren?

Resultaat van de coaching – U krijgt meer rust en u neemt vaker zelf de regie bij het reguleren van uw energie.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

 • Uw persoonlijke energiebalans brengen we in kaart, zodat helder wordt welke energieslurpers er in uw leven zijn en wat u energie geeft
 • We inventariseren welke invloedsmogelijkheden u heeft
 • De stresssignalen die uw lichaam u geeft gaat eerder leren herkennen
 • We bespreken welke mogelijkheden er zijn om zelf uw spanning te verminderen en te voorkomen dat u klachten krijgt. Wat doet u al en waar is ruimte voor verbetering
 • U ziet hoe u in uw leven meer balans kan ervaren

Module – Actie tot verandering

U heeft goede voornemens, maar er komt onvoldoende actie. Samen kijken we welke gedachten, gedrag of emoties u weerhouden om uw voornemens uit te voeren.

Resultaat van de coaching –beter uzelf motiveren en de regie nemen, daarmee kunt u veranderingen in uw situatie of leefstijl doorvoeren.

De volgende thema’s zullen aan bod komen:

 • Persoonlijke doelen verduidelijken en herformuleren
 • Motivatie check
 • Bewust uw keuzes maken en het beginnen van goede gewoontes om beslissingsmoeheid te voorkomen
 • Saboteurs in kaart brengen zoals bijvoorbeeld afleidingen, twijfels en interne dialoog
 • Elimineren van dingen die onnodig tijd en energie kosten
 • Draad weer oppakken na een terugval of dip

Doel: meer zelfsturing , activatie, persoonlijk leiderschap en de mogelijkheid te veranderen.

Begeleiding

De gesprekken worden gevoerd door Margreet Suurenbroek- ter Brugge. Zij is Arbeid- en Organisatiepsycholoog en werkt bij Praktijk Wijnant. Zij heeft ervaring opgedaan als trainer gedragsverandering, als verzuimadviseur (in het bedrijfsleven begeleidde zij langdurig zieke medewerkers en hun managers bij de aanpak en preventie van stress en psychisch ziekteverzuim) en als procesmanager bij outplacement trajecten (veel thematiek rondom loopbaan, zingeving, rouwverwerking, activatie en doelen). Margreet volgde de opleidingen Master Arbeids- en Organisatie Psychologie, Master Stressmanagement en Re-integratie, en diverse vaktrainingen.

Haar stijl: samen kijken naar uw huidige situatie en uw doelen. Als coach is zij een klankbord, reikt methodes aan, is bemoedigend en realistisch. Door samen te reflecteren en te oefenen wordt u geholpen zaken op een rij te zetten en meer rust in uw leven te creëren. Bij coaching gebruikt zij verschillende psychologische theorieën en hulpmiddelen. Enkele veel gebruikte methodieken tijdens haar coachingsgesprekken zijn: Kernkwaliteiten, RET, Roos van Leary, Transactionele Analyse, Mindfulness, Golden Cirkel, Cirkel van Invloed.

Margreet Suurenbroek: “Als coach sta ik naast jou en kijk mee in een gelijkwaardige relatie. Ik ben geen adviseur met een oplossing, maar een klankbord waardoor jij je bewuster wordt van de situatie. Vervolgens stimuleer ik jou zelf te kiezen wat je te doen staat en tot de geplande acties te komen. Wat mij betreft is het doel van coaching toekomstgericht en ontwikkelingsgericht; jij gaat aan de slag om jouw eigen doelen te behalen, waarbij ik als een tijdelijke begeleider fungeer.”

Vragen?

Neem contact met ons op.