Wilt u uw mentale fitheid verbeteren? Bij Praktijk Wijnant werkt Arbeid- en Organisatiepsycholoog Margreet Suurenbroek. Als coach kijkt zij samen met u wat u hieraan kunt gaan doen.


Bij Praktijk Wijnant zien we dagelijks hoe nauw fysieke en mentale gezondheid met elkaar verbonden zijn. Wij vinden het belangrijk om mensen te ondersteunen bij het voorkomen van klachten. Daarom bieden wij verscheidene preventieve activiteiten aan, op lichamelijk én op mentaal vlak.

Aanpak Coaching

Uiteraard is het mogelijk losse afspraken te maken voor coaching per uur. Daarnaast hebben we modules samengesteld rondom twee thema’s die hieronder worden uitgewerkt. Een module bestaat uit vier persoonlijke gesprekken van één uur, die in overleg worden ingepland. Tussen de gesprekken ontvangt u thuisopdrachten voor het vergroten van uw inzicht, om te oefenen of om veranderingen te bestendigen.

In overleg is er de mogelijkheid om naast de coachingsgesprekken uw klachten en gedragsstijlen in kaart te brengen met behulp van psychologische tests.

Module – Spanning en Balans

Bij spanningsklachten en disbalans gaan we samen kijken waar uw invloed ligt. Wanneer en hoe bouwt u spanning op en welke mogelijkheden heeft u om deze te reduceren?

Resultaat van de coaching – U krijgt meer rust en u neemt meer regie bij het reguleren van uw energie.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • We brengen uw persoonlijke energiebalans in kaart; welke energieslurpers zijn er in uw leven en wat geeft u energie?
  • Welke stresssignalen geeft uw lichaam af? Het doel is dat u deze eerder herkent.
  • We bespreken welke mogelijkheden u heeft om zelf uw spanning te verminderen en te voorkomen dat u klachten krijgt. Wat doet u al en waar is ruimte voor verbetering.

Module – Actie tot verandering

U heeft goede voornemens, maar u komt onvoldoende tot actie. U wilt iets veranderen, maar het lukt u niet. Samen kijken we welke gedachten, gedrag of emoties u weerhouden om uw voornemens uit te voeren.

Resultaat van de coaching –u begrijpt uw gedrag beter, leert uzelf te motiveren en u kunt daarmee veranderingen in uw leven doorvoeren.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Persoonlijke doelen verduidelijken en herformuleren.
  • Bewust uw keuzes maken en het beginnen van goede gewoonten.
  • Saboteurs in kaart brengen zoals bijvoorbeeld afleidingen, twijfels en interne dialoog.

Begeleiding

De gesprekken worden gevoerd door Margreet Suurenbroek- ter Brugge. Zij is Arbeid- en Organisatiepsycholoog. In het bedrijfsleven begeleidt zij langdurig zieke medewerkers en hun managers bij de aanpak en preventie van stress en psychisch ziekteverzuim.

Haar stijl: samen kijken naar uw huidige situatie en uw doelen. Als coach is zij een klankbord, reikt methodes aan, is bemoedigend en realistisch. Door samen te reflecteren en te oefenen wordt u geholpen zaken op een rij te zetten en meer rust in uw leven te creëren.

Vragen?

Neem contact met ons op.