Wilt u uw gezondheid in kaart laten brengen? Praktijk Wijnant heeft een Vitaliteitsmonitor ontwikkeld, die ons in staat stelt om te kijken waar gezondheidswinst voor u valt te behalen.


Wat is een Vitaliteitsmonitor?

De Vitaliteitsmonitor is een persoonlijke scan om uw huidige gezondheid in kaart te brengen en te kijken waar gezondheidswinst valt te behalen. Dit instrument is samengesteld om u inzicht te geven hoe u er voor staat, zowel fysiek als mentaal. Ons startpunt daarbij is uw huidige leven, met uw eigen waarden en belangen. Want waarom bijvoorbeeld uw snelheid bepalen als het u gaat om uw veerkracht? Anders gezegd: we kijken wat u belangrijk vindt om te kunnen (blijven) doen en de eisen die daaraan gesteld worden. Vervolgens meten wij in welke mate u in staat bent om deze activiteit uit te voeren op korte en langere termijn.

Voor wie?

 • Als u inzicht wilt hoe u ervoor staat in het dagelijks leven. Het verslag van de Vitaliteitsmonitor geeft u kennis over uw lichaam en mentale gezondheid.
 • Als u meer mogelijkheden zoekt om invloed uit te oefenen op uw gezondheid. U kunt hierdoor uzelf beter bijsturen.
 • Als u uw acties wilt meten en bijstellen. Meerdere metingen in de tijd geven aan of er verbeteringen zichtbaar zijn en of de strategie├źn die u heeft ingezet voor u werken.
 • Voor mensen die vermoeden dat kracht of conditie langzaam afnemen. Meerdere metingen geven duidelijk weer welke langzame verschuivingen er spelen in uw leven. Deze merkt u op wanneer u dit met enige regelmaat laat meten.

Opbouw en inhoud

U bepaalt hoe uitgebreid u gescreend wilt worden. Er zijn drie mogelijke onderdelen. Vervolgens plannen wij een of meer afspraken voor u in:

 1. Basismeting
  Voedingsanalyse
  Slaapanalyse
  Beweging generiek (conditie en functionele kracht)
  Lichaamsgewicht en vetmeting
 2. Fysiotherapeutische screening Bewegingsapparaat
  Fysieke klachten
  Bewegingsapparaat
  Kracht, stabiliteit, mobiliteit
  Specifieke bewegingseisen
 3. Psychologische screening Mentale Fitheid
  Stress- & energiebalans
  Leefgebieden in kaart
  Copingstijlen
  Zelfsturing en regie

Na deze afspraken presenteren wij u de uitkomsten en ons advies in een persoonlijk gesprek. U krijgt een schriftelijke rapportage mee met een persoonlijk dashboard. De Vitaliteitsmonitor is inclusief een telefonische follow-up na 6 maanden.
Praktijk Wijnant heeft een breed netwerk. Na afloop van de Vitaliteitsmonitor kunnen wij u uitgebreid adviseren over en doorverwijzen naar specialistische oplossingen indien u dat wenst.

Tarieven en planning

In overleg wordt de Vitaliteitsmonitor ingepland. U kunt hier de tarieven bekijken.

Vragen?

Neem contact met ons op.